Ad Code

Τι πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε headset

να αξεσουάρ που θα σας συνοδεύσει παντού. Που θα συνεργαστεί άψογα με κάθε σας συσκευή. Που θα σας χαρίσει τέλειο ήχο και μοναδικές στιγμές απομόνωσης. Που θα σας φέρει σε επαφή με όλους εκείνους που περιμένουν να σας ακούσουν. Με μια λέξη, το headset.
Αρκετά παρεξηγημένο καθώς στα μάτια πολλών, οι ψείρες μοιάζουν βολικότερες και πιο άνετες. Κι όμως, τα πλεονεκτήματα που είναι σε θέση να προσφέρει ένα headset, δεν τα έχει κανένας άλλος τύπος ακουστικών. Ο εκπληκτικός συνδυασμός κορυφαίας ποιότητας ήχου –λόγω των μεγάλων οδηγών- και αποτελεσματικής απομόνωσης των εξωτερικών θορύβων –χάρη στα μαξιλαράκια τους- που επιτυγχάνουν, θα σας επιτρέψει να χαθείτε μεμιάς στους κόσμους των αγαπημένων σας παιχνιδιών, σειρών και ταινιών.
Παράλληλα, ένα headset διαθέτει και μικρόφωνο, επιτρέποντάς σας έτσι να συνομιλήσετε με άλλους είτε παίζοντας κάποιο παιχνίδι, είτε στο πλαίσιο κλήσεων και βιντεοκλήσεων. Ένα τέτοιο, ενσωματωμένο μικρόφωνο, θα διασφαλίσει ότι οι συνομιλητές και οι συμπαίκτες σας θα σας ακούν καθαρά, καθώς η φωνή σας θα μεταφέρεται στα δικά τους headsets χωρίς παραμορφώσεις και όλα αυτά δίχως εσείς να πρέπει να ξεβολευτείτε ή να κάνετε το παραμικρό!

Αν στα παραπάνω προσθέσετε την αυξημένη αντοχή στον χρόνο και τη χρήση αλλά και τη συμβατότητά τους σχεδόν με κάθε ηλεκτρονική συσκευή που κυκλοφορεί, τόσο ενσύρματα, όσο και ασύρματα μέσω θύρας 3,5 χιλ. και Bluetooth αντίστοιχα, έχετε μία εξαιρετική πρόταση, ικανή να σας συντροφεύσει στο μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς σας, κάνοντας έτσι άμεσα απόσβεση των χρημάτων που θα δαπανήσετε.

Τι θα το κάνετε;

Ένα headset μπορεί να έχει πολλαπλές εφαρμογές. Θα το συνδέσετε στο smartphone, το tablet και την τηλεόραση για να ακούσετε μουσική και να παρακολουθήσετε σειρές και ταινίες. Φυσικά, καθώς διαθέτει μικρόφωνο μπορεί κάλλιστα να ανταποκριθεί και στον ρόλο του handsfree. Περνώντας στον υπολογιστή σας, σε όλα τα προαναφερθέντα έρχεται να προστεθούν το streaming και το online gaming. Επενδύοντας σε ένα headset με ποιοτικό μικρόφωνο και μοντέρνο design, θα είστε σε θέση να streamάρετε παίζοντας στο Twitch, το YouTube ή το Mixer και να μοιραστείτε τις εμπειρίες gameplay σας με όλο τον κόσμο μέσω του καναλιού σας!

Τι αξίζει να προσέξετε

Στα on ear ακουστικά το μαξιλαράκι ακουμπά επάνω στο αυτί, τη στιγμή που στα over/around ear το αυτί περικυκλώνεται πλήρως από το μαξιλαράκι. Τα πρώτα είναι πιο άνετα και ξεκούραστα στη χρήση χάρη στο μικρότερο μέγεθός τους και τη ροή του αέρα που επιτρέπουν, ενώ τα δεύτερα εστιάζουν περισσότερο στην απομόνωση των εξωτερικών θορύβων. Είναι κατάλληλα για χρήση μεγαλύτερης διάρκειας, αν και λόγω της φύσης τους συνήθως προκαλούν εφίδρωση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
Μικρόφωνο – Οι εποχές που το μικρόφωνο έμενε στην ίδια θέση είτε το χρησιμοποιούσατε, είτε όχι, έχουν παρέλθει. Οι κατασκευαστές headsets έχουν βρει πια τον τρόπο να «κρύβουν» αποτελεσματικά το μικρόφωνο όταν αυτό δεν χρησιμοποιείται. Άλλοτε αποσπώμενο, άλλοτε περιστρεφόμενο και άλλοτε… αναδυόμενο μέσα από τα ακουστικά, θα το προσαρμόσετε στη θέση που σας βολεύει περισσότερο με ένα σας άγγιγμα. Όταν δεν το χρειάζεστε άλλο, αυτό απλά θα… εξαφανιστεί!
3,5 χιλ. ή USB; – Η συντριπτική πλειοψηφία των headsets διαθέτει βύσμα 3,5 χιλ. το οποίο τα καθιστά συμβατά με κάθε ηλεκτρονική συσκευή, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένα που «προτιμούν» τη σύνδεση μέσω USB. Τα δεύτερα μπορεί έτσι να έχουν μειωμένη συμβατότητα, προσφέρουν όμως καλύτερο ήχο καθώς διαθέτουν δικό τους AMP/DAC (ενισχυτής και μετατροπέας ήχου από ψηφιακό σε αναλογικό) που τις περισσότερες φορές είναι ανώτερης ποιότητας από αυτόν που βρίσκεται ενσωματωμένος σε μία motherboard. Αντίθετα με αυτά, τα ακουστικά 3,5 χιλ. χρησιμοποιούν το DAC του υπολογιστή.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ad Code